Alla kan vi hjälpas åt!

Cancer är det värsta....frågan är inte om man får det utan när man får det, visst känns det så?

Bröstcancer är kvinnans vanligaste cancersjukdom – cirka 20 kvinnor insjuknar varje dag. Sjukdomen drabbar framför allt medelålders och äldre. Chansen att bli botad från bröstcancer har ökat de senaste årtiondena. Det beror främst på att allt fler fall upptäcks tidigt, och på att behandlingsmetoderna blivit bättre.

Överlevnadsgraden har ökat i takt med utveckling av verktyg för tidig upptäckt av sjukdomen och förbättrade behandlingsmetoder. Detta har blivit möjligt tack vare framgångsrika genombrott i cancerforskningen, en forskning som är i konstant behov av finansiellt stöd. Genom att bidra till finansiering av forskningen och en ökad medvetenhet om sjukdomen, kan Lindex tillsammans med våra kunder stötta kampen mot bröstcancer.

Lindex kämpar med att hjälpa och idag har jag också stöttat. Jag handlade kläder till barnen på Lindex och fick 10 % rabatt och dessa 10 % går till cancerforskningen. Jag köpte även ett läppglans som stöttar cancerforskningen.

Tillsammans med sina kunder samlar Lindex, för trettonde året i rad, in pengar till kampen mot bröstcancer. Förutom att sälja Cancerfondens rosa band lanserar Lindex i år ett doftljus och ett läppglans, där överskottet oavkortat skänks till forskningen. 
Som huvudpartner till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj har Lindex engagemang genom åren resulterat i både insamlade pengar till bröstcancerforskningen och en ökad medvetenhet kring sjukdomen. Under 2014 samlade Lindex in 1,4 miljoner euro till bröstcancerforskningen. Totalt sett har Lindex samlat in 9,5 miljoner euro sedan 2003.
Vi ser verkligen fram emot årets rosa månad där vi lanserar två rosa nyheter som direkt bidrar till kampen mot bröstcancer. Doftljuset och läppglanset är perfekta gåvor att köpa antingen till sig själv eller en vän. Vi hoppas på fantastisk försäljning och att nå ett nytt rekord i vår insamling till Cancerfonden. Detta är en extra viktig fråga för oss eftersom många av våra medarbetare och kunder är kvinnor, säger Malin Lindgren, Design- och Inköpschef på Lindex.
Stötta ni också vett ja!