Bra att veta angående fransförlängning!

Det är inte alla som vet hur det fungerar när jag gör en fransförlängning så jag tänkte skriva lite om det.

Jag använder mig av två pincetter, en som jag separerar fransarna med och en som jag plockar upp en syntetfrans med. Jag separerar för att få tag på en befintlig frans så att jag kan plocka upp en syntetfrans att sätta på. Jag sätter alltså en frans på en befintlig frans. Singelfransar kallar man det, det är det som gör att det blir det mest naturliga resultatet. Jag har olika storlekar på fransarna, på böj, längd och tjocklek. Jag kommer tillsammans med kunden fram till vilken storlek vi ska ha beroende på vilket resultat kunden är ute efter.


Jag använder mig av ett lim som är godkänt av läkemedelsverket. Jag beställer mitt material från Peggy Sage.


Jag använder gelpads på underfransarna, detta för att inte underfransarna ska limmas ihop med överfransarna.  De är berikade med coenzym Q10, ricinolja och extrakt av aloeblad, och motverkar synligt mörka ringar och påsar samtidigt som de ger ögonkonturen fräschör och lyster. Jag känner att detta är mer skonsamt för den tunna huden runt ögonen istället för tejp. Vissa kan dock uppleva att det kliar något.


Jag blåser luft under tiden jag arbetar för att hålla borta ångorna från limmet.


Tveka inte att höra av er om ni har några frågor kring detta.


Bra att veta under tiden man har fransförlängning.Undvik helt…
- Ögonfransböjare
- Vattenfast mascara med olja
- Peta på fransarna
- Olja, Propylene och glykol

Man tappar ca 4 fransar varje dag av ens naturliga fransar.
Fransen vrider sig något i hårsäcken innan den trillar av och en ny växer ut. En frans lever i ca 60-90 dagar.
Läs innehållsförteckningen på produkter du använder runt/på ögonen och undvik produkter som innehåller Propylene, glykol eller olja, det bryter ned limmet. Detta finns i eyeliner, mascara, schampo och balsam.
Schampo och balsam bör undvikas direkt på fransarna så de kan lägga sig som en hinna runt fransen och därmed blir det svårt för limmet att fästa som det ska. Skölj håret därför bakåt och inte ned i ansiktet.

Tänk på (om det går) att inte sova med ansiktet ner i kudden.
Borsta fransarna morgon och kväll. De blir lite busiga, speciellt när de är på gång att falla.
Påfyllning bör göras mellan 3-4 veckors intervall.Varför tappar jag min egna frans?
- Naturligt byte av den egna fransen
- Stress
- Dåliga matvanor
- Dålig sömn
- Vart du befinner dig i din menscykel
- Antibiotika
- Graviditet och amning
- Vitaminbrist

Varför tappar jag extentionfransen?
- Fel produkt i ansiktet som innehåller olja, propylene eller glykol
- Pillat på fransarna (Rör aldrig aldrig vid dina fransar förutom med din fransborste)
- Förändringar i luftfuktigheten som gör limmet mindre hållbart t.ex. på vintern. Värme och fukt gör limmet flexibelt och mer hållbart
- Tillfälligt eller permanent oljig hy

Syntetfransen lossnar alltså tillsammans med din egna frans och detta beror helt på var dina fransar är i växtfasen.
Bra att veta är också att fransarna kan upplevas något mer sköra och något kortare efter att man har tagit bort förlängningen. Men när växtcykeln är i fas så blir dom som vanligt igen. Vill man kan man komplettera med ett fransserum.


Tveka inte att fråga om ni undrar något, anna@colourfulbeautiful.se