Rengöring - Andrea Milano

Jag har hittat rengöring till ansiktet som jag är jättenöjd med. Serien heter Andrea Milano och kommer från Cosmopharma. Så jag tänkte visa de produkter jag använder morgon och kväll.
Varför ska man rengöra ansiktet då? Jo för i ansiktet samlas både smuts och bakterier under dagens lopp, vilka är viktiga att få bort för att huden både ska må bra och se bra ut. Ett slarvigt rengjort ansikte är dessutom värsta smörgåsbordet för acne, som frodas bland igentäppta porer. Glöm inte att också tvätta ansiktet noga på morgonen, eftersom dina sängkläder är fulla av smuts, fett och bakterier.
Varför ska man inte bara använda vanlig tvål då? Tvål rubbar hudens ph-värde som ligger runt fem, det kan ta timmar innan huden får rätt balans igen. Dessutom är tvål uttorkande vilket ger fler torrhetslinjer. Man kan tro att en fet hy mår bra av att tvättas med tvål, men resultatet blir i stället en yttorr hy vilket förvärrar utslagen. Använd i stället specialrengöring som återfuktar och balanserar huden.
Jag har ofta ganska mycket ögon makeup så därför använder jag Makeup remover. Det är en effektiv makeupborttagningsmedel som avlägsnar alla typer av makeup från ansikte, ögon och läppar. Absorberar färgpigment, vax och oljor från huden utan att göra den torr och irriterad. Innehåller kamomill, trollhassel och bambuextrakt som alla är rika på pro-vitamin B5 som är antiinflammatorisk och återfuktande. Häll lite Makeup Remover på en bomullspad som man sedan håller i ca 10 sekunder på ögonen, då släpper makeupen och man kan försiktigt torka bort det. Var alltid försiktig runt ögonen eftersom det är väldigt tunn hud där och blir lätt irriterat om man är för våldsam.

Sen använder jag Facial wash lotion som skonsamt rengör ansiktet och tar bort makeup och orenheter. Det är en löddrande "tvål". Innehåller Kojic syra som bleker pigmentförändringar och permanent rödhet i huden. Betain och Pro vitamin B5 tillför effektivt fuktighet och gör huden ren mjuk och smidig. Kan med fördel användas både morgon och kväll. Ta en liten mängd Facial Wash och massera in på den fuktiga huden i ansiktet och på halsen. Skölj av med ljummet vatten. Denna finns även som Cleansing Milk men jag föredrar löddrande.

Efter det är det Calming Facial toner - ansiktsvatten. Denna finns i två olika sorter, normal och kombinationshud och mot torr hud. Varför använder man det då?
Jo, för ansiksvattnet ska först och främst återställa ph-värdet i huden, då detta rubbas vid kontakt med vatten. Kranvattnets PH-värde är sju och hudens ligger runt fem. Om man inte balanserar upp det med ett ansiktsvatten händer följande:
– Man utsätter huden för onödigt stress. Den blir nämligen extra mottaglig för fria radikaler och bakterier som kan skada huden.
– Huden blir inte alls lika mottaglig för resten av produkterna i din hudvårdrutin. Tänk dig huden som en wettex-trasa. Har du en helt torr trasa suger den åt sig sisådär. Men har du fuktat trasan innan du torkar upp något blött suger den åt sig mycket bättre. Ungefär så funkar det för huden också. Man får alltså ösa på serum och creme för att det ska ”hända något”, annars säger det lätt slurp.
Detta är en mild toner som ger en svalkande känsla. Rengör huden och porerna på djupet, avlägsnar makeup och orenheter som hamnat på huden från föroreningar i miljön. Neutraliserar de fria radikalerna som annars åldrar vår hud snabbare. Innehåller Glykolsyra som löser upp lipiderna i överhuden och avlägsnar därmed de döda hudcellerna, hyaluronsyra som fyller ut rynkor på samma sätt som restylane. Trollhassel och Kamomill som gör att produkten passar de allra känsligaste ansikten och hjälper oslagbart till att återfukta huden så att den lämnas ren, fräsch och spänstig.
Kan med fördel användas både morgon och kväll. Det gör jag! Häll rengöringstonern på en bomullspad som du sedan rengör hela ansiktet och halsen med. Blir den mycket smutsig tar du en ny fräsch tills det inte längre kommer smuts på den. Du behöver inte skölja med vatten efteråt.

Sen kommer vi till crèmerna! Nu tar jag ett serum. Ibland använder jag inte detta men det är pga. att jag använder Cosmopharmas foundation som innehåller serum. Men varför ska man använda serum då?
Serum fungerar som en katalysator till din övriga hudvård och kan speeda upp effekten och verkan av dina produkter upp till ca 3 gånger. Detta är den produkt som går djupast och ger mest effekt av dina hudvårdsprodukter. En hudcreme är till för att vårda och skydda hudytan och en booster/serum går ner och jobbar på att bygga upp en bra hudhälsa längre ner i huden, balansera hudens funktioner och stärka upp huden på djupet. Serumet är den produkt som arbetar med att förbättra hudens kvalitet mer än någon annan produkt i hudvården. 
Serumet skyddar din hud mot yttre åverkan och förbygger även att små fina linjer som knappt är synliga för ögat skall bli djupa rynkor. Andrea Milanos Total Defense Serum absorberas omgående av huden och eftersom den innehåller en rad olika antioxidanter så gör den nytta på en gång. RENOVAGE är ett patenterat forskningsgenombrott som jobbar mot cellens biologiska klocka genom att stabilisera nedbrytningen av cellerna så att de lever längre och genom detta bekämpar åtminstone sju av de värsta tecknen som visar att vår hud åldras; torrhet, åldersfläckar, tappar sin spänst, pigmentförändringar, rynkor, rodnader, ytliga blodkärl. 
Applicera en liten mängd på fingertoppen och smörj sedan i cirkelrörelser ut krämen i ansiktet med hjälp av fingertopparna.

Efter serum är det dag- eller nattcreme. 
Varför använda dag- och nattcreme då? 
Det är många som frågar, och det är många som tror att det är onödigt, ett försäljningsknep, och bara har att göra med att en nattcreme är fetare. Vilket inte alls har så mycket med saken att göra. Det är inte samma produkt. De är i själva verket totalt olika, och ska du bara välja en är nattcremen betydligt viktigare än dagcremen.
På dagen ”arbetar” inte din hud, men den behöver fukt och framför allt skydd mot miljöföroreningar, fria radikaler, väder etc. Fukt och skydd finns i din dagcreme.
På natten arbetar din hud, mer specifikt, det är när du sover som cellförnyelsen sker. Det är då cellerna kan ta in näring, återuppbyggande ämnen, och framför allt hindra nerbrytandet. Det är även här all anti-age sker.
Du kan alltså använda en nattcreme på dagen, men den ger inte samma skydd för yttre påverkan, cellerna kan inte ta upp de reparerande ämnena (vilket är slöseri med pengar) och många nattcremer innehåller dessutom ämnen som gör huden känslig för sol och ska därför inte användas på dagen alls. Du får endast effekten av en fuktlotion.
Du kan även använda en dagcreme på natten, men det finns inte så mycket att skydda mot i luften, och det finns inga återuppbyggande ämnen för cellerna att jobba med. Du får effekten av en fuktlotion.
Dagcremen från Cosmopharma innehåller bl.a. RENOVAGE, hyaluronsyra, squalene och betaine. Dessa är ett par av de aktiva ingredienserna i denna produkt som ger fukt, tar bort döda hudceller, påskyndar nybildandet av celler samt reparerar och fyller ut rynkor. Din hud skyddas dessutom hela dagen mot föroreningar från miljön samtidigt som den ger en perfekt fuktbalans.

Nattcremen har en kombination av två avancerade forskningsresultat; RENOVAGE (som jag skrev om ovan)
REDUCTINE och hyaluronsyra som bland annat kontrollerar fukten i hudens struktur och påverkar vätskebalansen och förhindrar vätskeförlust och därmed uttorkning av huden, så att du vaknar upp med en rätt balanserad fuktighet i din hud och utan trötthetstecken som ger huden ett strålande utseende.

Till sist så använder jag en ögoncreme, jag vill inte ha en massa rynkor runt ögonen :) så jag använder Triple Action Eye Serum.
Varför använda en speciell crème runt ögonen då?
Faktum är att huden kring ögonen är tunnare än i resten av ansiktet. Detta innebär för det första att man får tänka den som en avskild del i hudvården, på samma sätt som kroppen är en avskild del. Och ju tunnare huden är, desto mer försiktig måste man vara och desto känsligare är huden för fel och för tuff behandling. Man har således olika cremer för dessa områden- bodylotion för kroppen, ansiktscreme för ansiktet och ögoncreme för ögonen. Använder du en dagcreme kring ögonen är risken stor för både milier och att man får påsar under ögonen, då dagcremen är anpassad för en annan tjockare hud. Nämligen den som sitter i ansiktet. Det är även många som blivit känsligare med tiden, för att man varit för hårdhänt när man tagit bort ögonmakeup, haft för starka produkter eller hoppat över solskydd kring ögonen.
Andrea Milano Triple Action Eye Serum är speciellt sammansatt för att bekämpa hudens åldrande genom att synbart strama ut hudens linjer "kråkfötterna" närmast ögonen. Ökar mikrocirkulationen och skyddar det känsliga områden kring ögonen mot för tidigt åldrande. Minskar påsar under ögonen och mörka ringar.
Även i denna är det RENOVAGE och HALOXYL som reducerar synliga blodkärl, minskar irritation och slapphet och ökar elasticiteten i huden runt ögonen. Ökar mikrocirkulationen och skyddar det känsliga området omkring ögonen mot för tidigt åldrande. Minskar påsar under ögonen och mörka ringar.
EYELISS baserad på en avancerad peptidteknologi som dramatiskt reducerar kroniska påsar och svullnader under ögonen. Dina ögon återfår sitt ungdomliga utseende. Minskar risken för infektioner och reducerar skador i vävnaden.

Varannan vecka ungefär så använder jag även X3 enzympeeling.
Extremt effektiv och unik peeling från Cosmopharma. Döda hudceller bokstavligen rasar av ansiktet!
x3 - Triple Action är en kornfri peeling som med hjälp av naturliga AHA fruktsyror avlägsnar döda hudceller, utan att repa den känsliga huden i ansiktet.
Produkten är baserad på Hallon, Havsalger och den naturliga fruktsyran Glykolsyra.
Hallonextrakt med sitt rika innehåll av antioxidanter reparerar skadad hud, skyddar från yttre påfrestningar och bevarar huden ung och spänstig.
Havsalger har ett rikt innehåll av mineraler och vitaminer, samt antioxidanter som verkar både anti-inflammatoriskt och mjukgör huden.
Resultatet är synligt omgående och huden blir smidig, slät, återfuktad och du får en frisk lyster i ansiktet.

Det ser ut som att jag använder mycket produkter, men det går faktiskt snabbt.