Jämför din hud med en bil :)När jag har varit ute på visningar med Cosmopharma så är det ganska många som berättar att de bara använder tvål och vatten eller bara vatten, speciellt män. De ställer ofta frågan varför man måste köpa dyra produkter till ansiktet, det är väl bara att använda samma som till kroppen? Men ansiktet är mer känsligt än kroppen och behöver mer skonsamma produkter.
Jag tänker som så att man rengör huden i ansiktet för att förebygga för framtiden, du märker ingen skillnad imorgon men om 10 år. Det är som med din bil, den tvättar och skrubbar vi och även vaxar för att hålla lacken fin. Om vi inte gör det så rostar den till slut. Den utsätts för smuts och avgaser precis som ansiktet. Där använder vi väl typ bilschampo eller använder du såpa? Nej det skulle jag inte tro, män speciellt är ofta väldigt rädda om sina bilar. Sedan har vi ju det där med att vi använder olika crèmer runt ögonen och i resten av ansiktet. Varför? Jo det är för att huden runt ögonen är väldigt känslig precis som inuti bilen, där använder vi inte vatten och bilschampo där har vi kanske oftast några slags servetter som vi torkar av instrumentbrädan med och till fönstrena använder vi fönsterputs.
Så vill du inte se ut som ett russin eller en prickig korv med utslag och pigmentfläckar om 10 år använd skonsamma produkter till ditt ansikte. Unna dig en skonsam rengöring (bilschampo) till ansiktet och en crème (bilvax) till ansiktet och en runt ögonen (instrumentbrädeservett) så klarar du dig långt. :)
Detta kanske är en jättedålig jämförelse men när jag kom på den så tänkte jag att detta måste jag skriva ner. Jag tycker det är en bra liknelse. Vad tycker ni?
Så här kan det bli om det vill sig riktigt illa.....


Men sköter du om din bil och ditt ansikte så blir det något i stil med detta.


Hoppas ni gillar inlägget!? :)