Snygga, plockade ögonbryn!

Snygga ögonbryn – plocka själv
Ögonbryn kan förändra hela ansiktsuttrycket!
Det bästa är egentligen att gå iväg till en salong första gången så att dom kan fixa en passande bra form till ditt ansikte, för att sedan själv hålla efter dina ögonbryn.  Men om du vill testa själv ska du tänka på följande:

Hur ska formen se ut?
Ögonbrynet bör sluta i linje med näsvingen, via ögats ytterkant och rakt upp. Det ska vara som högst från näsvingen, via mitten av ögat och rakt upp, och börja från näsvingen via inre ögonvrån och rakt upp. 
Här bör det börja...

Här ska högsta punkten gå (se penseln hur den går från näsvingen)


Här ska den sluta


Jag fyller även i mina bryn för att få dom extra fylliga eftersom jag plockade dom för mycket när jag var yngre. Nu är det snyggare med något kraftigare bryn med en snygg form än bara två streck, tycker jag personligen.

När du mätt ut kan du börja med att borsta dina strån uppåt och utåt med en ögonbrynsborste eller en ren mascaraborste. Är dom långa kan du försiktigt klippa av toppen på stråna i den övre kanten av brynen med en liten sax. Detta gör du för att få en tydligare form och ordning på brynen. Var försiktig och klipp inte för mycket för då kan det lätt bli ”stubb” eller ”bångstyrigt” när det växer ut.
Nu är det dags att börja plocka brynen. Börja med de små strån som ligger under ögonbrynet, samt mellan ögonbrynen, fortsätt sedan över inre ögonvrån där brynet ska vara som bredast och jobba dig utåt där brynet ska vara smalare. Tänk på formen och överplocka inte. Plocka hellre för lite än för mycket. Ett tips är att plocka brynet efter det att du har duschat, då är det något mindre smärtsamt, eller så kan du också kyla ögonbrynet med en isbit innan du börjar plocka. Hitta sedan ett bra ljus, gärna dagsljus, och använd en bra pincett och förstoringsspegel för att tydligt kunna se dina strån och vad du ska plocka. 
TIPS!
Hitta en bra pincett så går det lättare!
Välj en pincett som har en snedställd spets. Ett tips är att pröva att klämma ihop pincetten för att se att den sluter sig hela vägen. En pincett av sämre kvalité är trög att nypa ihop och är oftast ganska klumpig. Pröva pincetten redan i butiken genom att plocka några små fina strån på armen för att säkerhetsställa att den fungerar effektivt.
Jag tycker denna är jättebra!

Vitry finns HÄR
Annat tips är!
Dessa brynknivar, jag kan inte vara utan dom. När jag har plockat brynen så avslutar jag och tar de där pyttesmå fjunen med kniven.

Dom finns att köpa på Kicks för under 100-lappen

Om man vill så kan man nu fylla i brynen för att få dom något mer markanta, i annat fall kan man färga dom.
Jag använder en smal, snedställd pensel och ögonbrynsskugga för bästa resultat. Tänk på att skuggan ska vara ton i ton med din hårfärg för naturligast resultat. Jag använder oftast skugga och inte penna då skuggan ger en naturligare färg och täckning. Den snedställda penseln hjälper till att ge rakare linjer.
Måla sedan med en ljus penna eller skugga under, längst med ögonbrynet. Detta gör att du får en illusion av att blicken lyfts, samt att ögonbrynet blir tydligare och snyggare. Det här steget är inget måste, men gör stor skillnad i en färdig make up.

Färdigt resultat på mig (så bra det går med sönderplockade tonårsbryn :) )

Produkter som jag har använt!Anastasias Dip brow är superbra, håller brynen på plats. Annars fungerar det lika bra med en vanlig ögonskugga i bra nyans som passar dig.

Hoppas inlägget var till någon hjälp!
Tveka inte att kontakta mig för en första formfix av dina ögonbryn anna@colourfulbeautiful.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar