Löspuder - Klarar mig inte utan!


Löspuder är något som jag måste använda.
Varför?

Jo för det fixerar min foundation och ett bra puder mattar ner blanka partier och gör att min makeup sitter längre och ser fräschare ut.
 Det binder, mattar ner och förlänger min foundations hållbarhet och fräschör. Det gör även mitt osminkade ansikte sidenmatt och förminskar synliga porer.

Det finns många som säger att puder framhäver fina linjer (rynkor) men dagens moderna puder är smidigare och många av dem innehåller ingredienser som faktiskt döljer fina linjer. En del puder har också en del skimmer i sig, som ger ansiktet en fräsch lyster.

Vilken nyans ska man använda?
Puder handlar snarare om att ge din hy textur än färg. Välj därför helst en transparent nyans utan pigment eller ett puder som ligger så nära din egna hudton som möjligt. En för ljus färg gör att ditt ansikte ser onaturligt blekt och pudrig ut medan en för mörk färg ger ett tungt och kompakt utseende. Har du en rosa underton i huden, satsa på ett puder i kalla, rödrosa nyanser. Har du gul underton passar du bäst i puder i varma, gula nyanser. Är det bara färg du är ute efter, satsa på rouge eller solpuder och kombinera dessa med ditt vanliga puder.

Om din hy lätt blir kakig, vilket jag upplever att det gör på mig i dagsläget då är
din hy troligen för torr. Se till att du först återfuktar ditt ansikte med en bra fuktighetscreme innan du applicerar puder. Men applicera inte för mycket dagcreme tillsammans med foundation, eftersom det också kan ge samma kakiga effekt. Lagom är bäst, så prova dig fram. Är du osäker, koncentrera ditt puderapplicerande på t-zonen (panna, näsa och haka) och undvik dina kinder helt och hållet.

Mitt favoritpuder kommer från Paris Berlin


Det finns i flera nyanser, jag använder nummer 10

Jag köper det HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar