Viktigt att tvätta sin fransförlängning!

Det är viktigt att tvätta sin fransförlängning med oljefri
rengöring morgon och kväll. På Studio ColourfulBeautiful kan man köpa ett fransschampoo. Det kostar 198:- men varar väldigt länge och kan användas i hela ansiktet.


Det finns två sorter, en med fräsch doft av vattenmelon och en med honungsmelon och gurka. 
Jag använder mig av den sistnämnda på mina kunder. Det är ett skum som jag penslar in fransarna med, jag penslar in dom med en fransborste.


Sedan sköljer jag noggrant med ljummet vatten. Detta gör jag alltid vid återbesök.

Varför ska man då rengöra fransarna?

1. Smuts och smink gör att limmets hållbarhet försämras och lösfransarna kan lossna i förtid.


2. Vid påfyllning av nya fransar är det viktigt att dom är ordentligt rengjorda. Finns det minsta spår av smink ex. mascara, puder eller kajal kan hållbarheten försämras och lösfransarna kan lossna i förtid.

3. Hårsäckarna kan bli påverkade och igensatta vilket leder till att tillväxten av nya fransar påverkas. Fransarna blir tunnare och kortare.

4. Man kan utveckla ögonlocksinflammation (Blepharitis).Vilket ibland annat visar sig genom att man får hudflagor, rosa/röda ögonlock, sekret vid fransarna och kan kännas som man har skräp i ögat. 


Det finns även en annan rengöring som jag kan ta hem om intresse finns.


Chissanthie Eyelid Cleanser

Den är speciellt framtagen för dig som använder mycket eyeliner eller har lätt att få ögoninfektioner som Blepharitis. Rengöringen är djuprengörande och tar bort all smuts och alla bakterier. Chrissanthie är utvecklad och framtagen av en ögonspecialist i Sydafrika som heter Dr. Chrissie Cockinos. Den innehåller bland annat Tea Three Oil som är naturligt antiseptiskt. Man kan med fördel använda Chrissanthie som makeuprengöring, både innan ögonfransbehandlingen och efter.
Viktigt är att skölja bort den ordentligt innan franssättning.


Vid rengöring är det bra att använda en produkt som skummar. Blöt upp en luddfri bomullspad eller använd en borste som ovan i varmt vatten. Tryck ut lite skum på bomullspaden/borsten och rengör ögonen. Dra neråt med pads/borste när du blundar. 
Köp bara produkter som är framtagna för fransförlängningar ex rengöringsmedel, mascara och eyeliner.


 Fransarna kan bli " buskiga" efter en tid. Det bästa är att använda en mascaraborste eller ögonbrynskam och kamma dom med, ner i från och upp.

Undvik helst mascara helt och hållet under tiden du har ögonfransförlängning, mascaran påskyndar fransarnas "levnadstid".  Det går bra att ha mascara på nedre fransarna, men använd endast vattenlöslig mascara.

Lycka till med din fransförlängning!

Tveka inte att kontakta mig om du har frågor 
anna@colourfulbeautiful.seInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar