Hur går det? - FODMAP

Eftersom jag berättade att jag börjat med FODMAP läs inlägg här så måste jag uppdatera och berätta hur det går.
Jag är imponerad faktiskt, det går oförväntat bra!

Jag har ätit efter ett kostschema i drygt en vecka och det är både skoj, intressant och nyttigt. Jag lär mig så mycket, jag har googlat en hel del och egentligen ska man ta hjälp av en dietist om man börjar med denna kost. Men jag känner inte att jag har så stora problem. Det verkar som att mycket har löst sig för mig bara genom att ta bort majs, kikärtor, broccoli, lök, vitlök, bönor och tuggummi/halstabletter. Jag fuskade faktiskt en dag och tog en halstablett och då blev jag faktiskt svullen efter en stund så det måste ha varit dom.

Däremot har jag tröttnat lite på kosten som jag har genom matdagboken så när jag var på ICA hittade jag denna bok


Lugn mage med god mat skriven av Sofia Antonsson

Där finns det en massa bra tips och recept

Men jag ska villigt erkänna att jag blir lite "deppig" ibland när jag vill gå och ta en god kaka eller något liknande. Då får jag avstå för att det är vetemjöl i :( 
Men socker försöker jag avstå oavsett så det är bara att gilla läget.

Men har man större problem än mig så är det kanske inte lika enkelt och går inte så snabbt, min sambo lider också av dessa problem och han har gått på samma kostschema som mig men han känner sig inte lika bra som jag (han kan ha fuskat dock).

Så har man stora problem då bör man nog gå till läkaren för att få hjälp. När man plockar bort en hel del ingredienser så är det ju viktigt att man får i sig ersättare så man får den näring och vitamintillskott man behöver. 
Men det är bra med matdagboken för där kan man föra in exakt vad man äter och ser vad som saknas osv. 

Ett till tips som jag fick är att ladda ner appen Belly Balance, den är gratis och är rosa (så lätt att hitta) Där kan man se vad man får äta och inte.

Bara en dålig sak.......jag är så osugen på att träna....Why????
Skulle tränat nu på morgonen men jag avbokade. Så visst har jag dessa dagar också för er som inte trodde det :) 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar