Kort info - skillnad på volym och singelfransar!

Många undrar vad skillnaden är på volymfransar och singelfransar. Jag kan kort och gott säga så här...

Volymtekniken är en relativt ny teknik där man sätter flera tunna fransar på en naturlig frans. De klassiska fransarna, alltså singelfransar är oftast av en tjocklek på 0,15 till 0,25 mm. Volym har tjocklekar på 0,03 till 0,07. Tekniken innebär att man sätter flera fransar supertunna syntetfransar på den egna fransen och formar dem till så kallade fjädrar.
Singelfransar, ja då sätter man som namnet säger bara en frans på din egen frans.

Så man kan alltså tillverka dessa fjädrar till allt från 2 upp till 9 väldigt tunna fransar (0,03-0,07mm).  Man doppar fjädern i minimalt med lim och fäster på den egna fransen.
En singelfrans med en tjocklek på 0,07 väger 0,0006 gram. En klassik singelfrans på 0,20 väger 0,00030  gram  vilket gör att att man kan sätta 5 stycken 0,07:or och få samma vikt som på en 0,20 frans. Det gör att fransarna blir mycket tätare med volymfransar. Det är svårare, tar längre tid och materialet kostar mer för volymfransar därav är det också en högre prislapp på dessa. 

Idag har jag gjort en volymförlängning

Här har jag använt 0,07 med ca 4 till fem fransar i varje fjäder. Viktigt är att jag som fransstylist väljer med omsorg beroende på hur kundens egna fransar är.
Är de ganska tunna och nätta så får jag ta mindre antal i fjädrarna och har kunden kraftiga egna fransar så kan man öka på lite.
Men det som är så kul är att det finns så oändligt många olika varianter. Man kan välja och vraka och få precis det resultat man önskar. Allt detta går vi tillsammans igenom innan behandlingen. Allt för att du som kund ska känna dig trygg och bekväm innan du får lägga dig och slappna av och blunda i drygt två timmar.
Ju fylligare man vill ha desto längre tid tar det.

Varmt välkommen att boka en fransförlängning hos mig.
Men du, tveka inte att höra av dig om du har en liten fråga eller fundering anna@colourfulbeautiful.se

BOKA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar