Varför tappar jag mina fransar så snabbt?

Jag har fått en del mail från kunder att deras fransar släppt efter bara någon vecka, det är tråkigt för både mig och kunden. Jag gör självklart om men det är tråkigt för dig som kund att behöva komma igen.

Jag har nu forskat i detta för jag förstår inte riktigt varför det blir så? 
Nu har jag svaret och det har med luftfuktighet att göra, limmet trivs bäst i ett visst klimat. Detta var inget som jag kan komma ihåg att vi fick lära oss på min utbildning, konstigt nog? 
Jag är jättenöjd med min utbildning i övrigt, läraren var fantastisk. Dock känns detta som en prioriterad del kan jag tycka. Men, men jag har forskat i det själv nu och ska göra allt för att få det bästa klimatet i min studio.

Jag hittade denna text på Kalmar Lash Academy................

Vinterväder - att tänka på om man är fransbärare

Du gör inget fel, det är vädret!❄️

Ungefär 2 gånger om året upplever vi fransbärare stora och upprepade tapp trots att vi inte ändrat på någonting! Vi är fortfarande lika försiktiga. Det beror helt enkelt på förändringen av temperaturen och luftfuktigheten pga. skifte i årstiderna. 

❄️Limmet ❄️
Ju kallare det är ute i luften desto krispigare och mindre följsamt blir limmet. Likna det vid ett sommardäck på en bil vintertid. Gummit blir hårt som sten och mindre följsamt på vägarna. Visst vore det toppen om vi hade ett vinterlim, men tyvärr finns inte detta. Ännu. I vintertid måste vi fransbärare vara ännu mer försiktiga med våra fransar så att vi inte rör vid dem då limmet är mer krispigt och risken för att tappa fransar blir större om man inte är försiktig. Sol och värme är toppen för limmet. Om man tappar fransar sommartid beror detta oftast på att man kommit i kontakt med sololja från händerna eller att man badar mycket och därmed torkar sig i ansiktet med handduk oftare. Limmet mår däremot super av sommarvärmen och håller sig då elastiskt, följsamt och smidigt.

❄️Vad gör vi för att hjälpa?❄️
För att se till att limmet mår så bra som möjligt i början har vi luftfuktighetsmätare och luftfuktare i alla våra behandlingsrum. En perfekt luftfuktighet för att limmet ska må som bäst ska ligga på 35-50%. Utan luftfuktare på vintern kan luftfuktigheten inne sjunka så lågt som 15-20%. Inget konstigt att vi lättare blir torra i huden.
När det är kallare ute vintertid blir det ofta mycket torrt inomhus. Orsaken är att den kalla utomhusluften värms upp när den förs inomhus vilket innebär att den relativa fuktigheten sjunker till ett minimum. Detta leder till problem med torr hud och torra luftrör och även problem för vårt lim.

Så det bästa du kan göra under dessa kalla och torra perioderna är:

- Mycket fukt och värme, tex i duschen/badet/bastun (efter 48 timmar när du gjort fransförlängningen)
- Använda en Nanospray regelbundet på dina fransar
- Absolut inte borsta för mycket.
- Som vanligt: aldrig pilla på fransarna med fingrarna 


Visst var det en bra text?
Nu har jag fått klarhet i detta!
En luftmätare har jag redan fått hem och ska nu beställa en luftfuktare. Nano mist har jag börjat använda ofta under behandlingen.

Viktigt är.....när man ser att en frans faller. Titta då noga att inte din egna frans följer med. Gör den det så är det så det ska vara, då kan jag tyvärr inte göra något.

Nu hoppas jag fransarna ska sitta på plats länge :)
Jag ska i alla fall göra mitt allt
För mig är det så viktigt att du som kund är nöjd!😜

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar