Fransförlängningen håller inte - varför?

Jag får några återkommande kunder där fransförlängningen inte håller lika länge som det är sagt att det ska göra.
En del hör av sig efter någon vecka att de har tappat massor. Viktigt är att titta om fransarna faller av tillsammans med sin egen frans, då är det som det ska och man är förmodligen inne i en växtfas.
Men vill man ha helt fullt hela tiden så har jag en snabbpåfyllning inom två veckor.
Första gången man gör fransar brukar man tappa dom snabbare just för att man inte vant sig och pillar på dom. Efter ett tag brukar man komma på ett sätt som passar just för dig hur dom sitter bäst.

Jag har därför försökt få ihop en text med egen erfarenhet och andra fransstylisters texter.

Hos de allra flesta håller en ögonfransförlängning i 6-8 veckor med en rekommenderad påfyllning efter ca 3-4 veckor då man har ca hälften utav lösfransarna kvar.
De egna fransarna har en egen cykel, och precis som alla andra hårstrån på kroppen, faller det av när det nått sin genetiska maxlängd. Ett nytt hårstrå ”Puttar ut” och ersätter det gamla.
Alla har olika sorters cykler på sina fransar. Vissa tappar fransar ”jämt” utöver hela livscykeln, medan andra tappar väldigt få fransar under en lång tid och plötsligt tappar mycket på en gång. Även hormoner och hälsa spelar in hur kvalitén på hår, naglar och ögonfransar ter sig.
Gravida, ammande och äldre har generellt skörare fransar. Även vissa hormonsjukdomar och klimakterie kan spela hårstråna ett spratt.
Ett litet antal personer tappar lösfransar utan att den egna fransen faller med. Det finns några anledningar;
Strukturen på hårstrået. Runda hårstrån har problemet att de inte suger in limmet på samma sätt och lösfransen/tofsen/löshåret kan lätt ”glida” av.
Oljiga hårstrån. Säger sig självt. Limmet fäster bättre på ”torra” fransar.
Vårdslöshet. Man pillar och drar, gnuggar och tar på fransarna. Sover i kudden. Ju mer du pillar, desto mer sliter du på dem.

Använd inte mascara
Användandet av produkter. Om du läser på baksidan av dina ansiktsprodukter, ser du att det är en lista på 15-40 olika ingredienser. Det du ska vara extra vaksam efter är Propylene Glykol som kan lösa upp ögonfranslimmet.
Propylene Glykol är även väldigt vanligt i shampoo och balsam så att få detta på ögonfransarna kan vara förödande då du inte vill tappa dessa enbart genom att duscha.
Var försiktig med din ögonfransförlängning och tvätta ögonen med endast vatten och mild tvål/fransschampo. Övriga produkter i ansiktet bör ha en så kort innehållsförteckning som möjligt.
(och det mår även din hud mycket bättre av. 🙂
Tveka inte att fråga om du undrar något.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv en kommentar